Ikke-kategoriseret

Vi bliver højere og højere, fordi vi passer godt på os selv

Danskerne har altid været et højt folkefærd. Danske mænd og kvinder rager tit over folkemængden, specielt når de forlader Skandinavien. Faktisk viser en undersøgelse, at danskerne er i top 10 over højeste folkefærd. Oveni det, ja, så er danskerne blevet gennemsnitligt 10 cm højere de sidste 100 år.

Men hvorfor?

Uden mad og drikke…

Det viser sig faktisk at sund kost, motion, rigeligt med søvn og et godt mentalt helbred lader børnene nå deres maksimale mulige højde. Så smid sønnike op ad sofaen, hvis du gerne vil have ham til at vokse over mors hoved en dag og nå op på gennemsnitshøjden i Danmark. Selvfølgelig er oddsene lidt mindre, hvis begge dine forældre er lave – sådan fungerer genetik nu engang, desværre. Men hvis du spiser ordentligt og lytter til mor, når hun siger, du skal gå tidligt i seng, så forbedrer du dine chancer.

Danmark er dog ikke det eneste folkefærd, der er gode til at holde sig sunde og gro opad. I Iran er gennemsnitshøjden for mænd steget med hele 20 centimeter. Og kvinderne i Sydkorea er blevet hele 16,5 centimeter højere siden 1896. Det er da ret vildt!

Men hvor høje er vi?

Gennemsnitshøjden i Danmark er i dag 181,4 cm for mænd og 167,2 cm for kvinder. Det kan du læse mere om her.

Vil du gerne bevise overfor kæresten, at du faktisk er en total gennemsnitlig højde, men nægter hun at læse de artikler, du så pænt sender hende links til? Så er der vist ikke andet for end at printe artiklen ud, så hun ikke kan undgå den. Har du brug for en guide til at udskrive fra din iPad til din trådløse printer? Frygt ej – hjælpen kan findes online. Og løb så ind i stuen og fejr din sejr.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.